Gluténmentes Növényi fasírt alap.
Konyhakész fasírtkeverék, mely percek alatt elkészíthető, kiváló növényi alternatívája a hagyományos fasírtnak.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], csicseriborsóliszt, quinoaliszt), rostkeverék (bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt), római kömény, gluténmentes sörélesztő pehely, fokhagyma, petrezselyem, vöröshagyma, fűszerpaprika, majoranna, koriander
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag növényi fasírtok készítéséhez.
Elkészítési javaslat: 100 g keverékhez keverjünk 4 g Eden Premium Himalája sót és 120 g langyos vizet, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő az olajat (Eden Premium kókuszolaj) a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 db golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.
.