Burgonyakeményítő alapú, gluténmentes lisztkeverék 500g-os kiszerelésben.
Süss finom, illatos gluténmentes péksütiket a Basic lisztkeverék segítségével! Ha mindened volt a fehér kenyér, azonban gluténmentes, esetleg tej-,és tojásmentes életmódra kellett váltanod, akkor nem kell csüggedned, hiszen ez a lisztkeverék szuper alternatívát jelenthet. Alacsony rosttartalommal rendelkezik, ezért jó választás lehet azok számára, akik valamilyen oknál fogva kerülik a magas rosttartalmú élelmiszereket.
Összetevők: burgonyakeményítő (Lengyelország), gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, kenyerek és pékáruk készítéséhez.
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT FORMAKENYÉRHEZ
Hozzávalók:
-500 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
-16 g cukor
-14 g Eden Premium Himalája só
-1 csomag porélesztő (7 g)
-460 g langyos víz
-20 g olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.