A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük – Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették. Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle.
Készítése:
A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze és illata igen jellegzetes, zöld színű.
Tökmagliszt panírozáshoz:
Panírozásnál liszt helyett tökmaglisztet is használhatunk. Rántott zöldségek készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, enyhén sózott zöldség szeleteket tökmaglisztben, felvert, sózott lenmagtojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt nagyon jó ízt ad a zöldségeknek.
Tippek felhasználáshoz:
- keverhetjük müzlibe (kb 1 evőkanállal)
- kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk vele
- vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag
- levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük
Allergén információ: A termék dióféléket, mustármagot, szezámmagot, kukoricát feldolgozó üzemben készült.