A vörös szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb. Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk.
Szőlőmagliszt a konyhában:
Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája. Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl! A nap bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.
A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Összetevők: 100% szőlőmagliszt
Származási hely: Magyarország
Allergén információ: A termék dióféléket, mustármagot, szezámmagot, kukoricát feldolgozó üzemben készült.