Kedves látogató ha a vásárlás folyamán olyan tapasztalsz, pl. egy matrac nem fér bele a kosárba. Bármi amiben segíthetünk,hívj minket 8:00-20:00-ig elérhetőek vagyunk a +36703379963 számon.

Kérdése van? Hívjon minket! +36703379963

Szűrés
Méret
Töltőanyag
Fedőanyag
Ár (Ft)
31 860 Ft - 41 090 Ft
Termék státusza

NATURTEX TÉLI PAPLAN

A téli paplanok az egyik legfontosabb kellékei a hideg téli éjszakáknak. Ezek a paplanok azonban nem csak arra szolgálnak, hogy melegen tartsanak, hanem kényelmes alvást is biztosítsanak. A jó minőségű téli paplanok kiválóan szigetelnek, ezáltal meggátolják a test hővesztését, és megakadályozzák, hogy a hideg áthatoljon a paplanon keresztül.

Milyen anyagból készülhetnek?

A téli paplanok különböző anyagokból készülhetnek, mint például a toll, a pehely, poliészter vagy pamut. A toll és pehelyből készült paplanok különösen jól szigetelnek, ugyanakkor nem mindenki számára megfelelőek.

A téli paplanok vastagabbak és súlyosabbak, mint a nyári paplanok, ugyanakkor ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően biztosítják a meleget és a kényelmet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a vastagabb paplanok kényelmetlenek lehetnek azok számára, akik könnyen megizzadnak éjszaka.

A jó minőségű téli paplanok jó minőségű pamutból vagy poliészterből készült fedőanyaggal rendelkeznek. A fedőanyagok fontos szerepet töltenek be, hiszen közelebbről érintkeznek bőrünkkel, mint maga a töltet. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb arányban tartalmaz a paplan fedőanyaga természetes szálat, mint a pamut, bambusz, tencel, annál jobban szellőzik, vezeti el a párát, hőt. Az ilyen fedőanyagokat az izzadásra hajlamosabb vásárlóinknak ajánljuk elsősorban. A kezelt poliészter fedőanyagú paplanokat könnyebb tisztítani, legtöbbjük antiallergén, így ezeket ajánljuk kisgyermekes családoknak, allergiára hajlamosaknak.

Pamut, poliészter vagy toll és pehely?

A pamut téli paplanok kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek kellemes tapintásúak és könnyen kezelhetők. A pamut paplanok elnyelik a nedvességet, így biztosítva a száraz és kellemes alvást. A poliészter téli paplanok könnyűek és tartósak, így hosszú élettartamuk van.

A toll és pehely téli paplanok nagyon melegek, így biztosítva a kényelmes alvást. Ezek a paplanok természetes vagy mesterséges tollból és pehelyből készülnek, amelyek szabályozzák a hőmérsékletet, így megakadályozva az izzadást és a túlmelegedést.

A téli paplanok különböző osztályokba sorolhatók, a legnépszerűbbek a 4 évszakos paplanok. Ezek az ágyneműk két különálló paplanból állnak, amelyeket összekapcsolva használhatunk télen, és külön-külön használhatunk tavasszal és nyáron is.

Fontos, hogy a téli paplanok megfelelően tisztítva legyenek, hogy hosszabb legyen az élettartamuk. A pamut és a poliészter paplanokat könnyű tisztítani, míg a toll és pehelypaplanoknál fontos a rendszeres szellőztetés és tisztítás, hogy elkerüljük a különböző allergének megtelepedését.

A paplanok a méretükben is eltérhetnek. Az egyes méretek és vastagságok különféle árakat jelentenek. A nagyobb méretű paplanok drágábbak lehetnek, de fontos megjegyezni, hogy a paplan mérete kritikus szerepet játszik az alvás minőségében.


2termék 12