Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1470 kJ / 347 kcal
Zsír 2 g
- ebből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 74 g
- ebből cukrok 0 g
Rost 7 g
Fehérje 5 g
Felhasználás:
Cirok cipó recept
Hozzávalók:
• 250 g univerzális cirok lisztkeverék
• 230 ml langyos víz
• 10 g cukor
• 10 g friss élesztő
• 6 g só
Elkészítés sütőben:
A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és sót.
A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Pihentessük 10 percet majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Langyos helyen kelesszük (40C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be. Előmelegített 190C -os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig, a sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet. Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ipari sütő esetén: Sütés 190C -on, légkeveréssel 45 percig , első 1 perc 200C -on 30% gőzzel.